2009 m. kovo 15 d., sekmadienis

Improvizacija Chinkali link

Chinkali - kaukazietiškos virtuvės patiekalas, panašūs į mūsų koldūnus, tik didesni ir virti garuose.
Kartą ragavau vienoje kaukazietiškoje kavinukėje ant ežero kranto. Nuo to laiko neapleido mintis, kad turiu tai išmėginti pati. Taigi:
Griebiame gabalą avienos (nemaliau, bet supjausčiau smulkiais gabaliukais), svogūno galvutė, prieskoniai chmeli suneli, druskytė, pipirai pagal skonį.

Tešlai:
Miltai, kiaušinis, vanduo, druskos
Išminkome, iškočiojame, supjaustome kvadračiukais ir dedame įdarą. Susukame koldūnus.
Dedame į garų puodą ar ant specialaus tinklelio puode su vandeniu. Išverdame garuose. Tuo tarpu pasiruošiame padažą: grietinė, česnakas, prieskoninės žolelės. aš grietinės neturėjau, tad improvizavau: varškės kremą sumaišiau su svogūnų laiškais.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą