2009 m. balandžio 8 d., trečiadienis
Keksiukai
Vakar nusipirkau formą keksiukams. Kadangi rutulioju mintį gardžiais keksiukais saulėtomis ir šiltomis Velykų dienomis palepinti artimiausius ir mylimiausius, aišku, pirmiausia, turiu išmėginti formą ir patį keksiukų kepimą, taip pat įvertinti skonio ir aromatų savybes pati. Paieškojusi nusprendžiau remtis TastyArt receptu, tik šiek tiek pakeičiau pagal save.
Taigi, prie darbo...
Ingredientai:
50 g. sviesto
100 g. cukraus
2 dideli kiaušiniai
2 bananai
nubrauktas arbatinis šaukštelis cinamono
Pusė stiklinės pieno (teks vėl lėkti į parduotuvę pirkti pieno rytdienos kavai)
nubrauktas arbatinis šaukštelis sodos (kitą kartą nedėsiu, nelabai čia jos norisi)
200 g miltų
Šokoladas (po gabaliuką kiekvienam keksiukui)
Gamybos procesas:
Kambario temperatūros (minkštą) sviestą dedu į kombainą ir suku su cukrumi. Į išsuktą masę keliauja kiaušiniai. Kiek paplaku, toliau suberiu smulkiai supjaustytus bananus. Vėl plaku. Beriu cinamoną ir supilu pieną. Plaku. Sodą užgesinu šaukštelyje grietinės ir dedu į plakamą masę. Galiausiai suberiu miltus ir dar kiek plaku. Išdalinu gautą tešlą keksiukų formelėse, prieš tai į kiekvieną įdėjusi popierinį keksiukų indelį.
Viskas. Kepame kol iškeps. Priklausomai nuo orkaitės varijuojame nuo 30 iki 50 minučių 150-170 lappsnių orkaitėje. P.S. Aš nuolat turiu reguliuoti. P.S. Pusę jau sudegustavom, įvertinom, tinka ;)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą