2009 m. sausio 26 d., pirmadienis

A la Napoleonas

Mėgstamiausias tėčio desertas.
Receptas gautas iš mamos receptų knygelės lobynų, įrašas jame atsidūręs kažkada seniai paragavus kažkur svečiuose, kaip dažniausiai būna - užsimanai ir pats pamėginti bei įtraukti į užrašų knygelę ar dėželę.
Šį tortą bandžiau keletą kartų, blyniukus išsikepdavau iš sluoksniuotos bemielės tešlos. Šį sykį bandysiu su pirktais blynukais specialiai Napoleonui.
Taigi, tortui reikės:
Blynai (arba pirkti arba kepti pačių). Kaip ir minėjau šį sykį esu tinginiukas, blynus pirkau parduotuvėje.

Kremas:

1 dalis
1 st. (200g.) pieno
1 š. sviesto
2 š. cukraus
3 š. miltų




Puode kaitiname visus ingredientus kol masė sutirštės kaip grietinė. (Rekomenduoju nuolat maišyti, nes gali susidaryti miltų burbuliukų)

2 dalis
1 pak. sviesto (200g.)
1 stiklinė cukraus (200g.)
Šios dalies ingredientus sumečiau į kombainą ir sukau kol gavau vientisą masę, šiek tiek ištirpusiu cukrumi. Nors šiaip reikėtų ištrinti cukrų ir sviestą iki purumo, kol cukrus ištirps.
Kol vėso pieniškas kremas ir plakėsi sviestas su cukrumi, išpjoviau lakštus pagal savo turimos formos dydį, nors šiaip galima būtų ir be formos pasigaminti, tisiog šį sykį tortas buvo dovana - norėjau padoraus 'vaizdelio'.
Na ir pagaliau finalas: sumaišome atvėsintą kremą su išsuktu sviestu ir tepame blyniukus. jei blyniukų mažiau, o kremo daugiau, vienbalsiai nuspręsta, kad skaniau (kitą sykį taip ir padarysiu). Atvėsusį aplipdome trupiniais iš lakštų likučių ir apliejame šokoladu ;) Sskanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą